Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Krewetki z czosnkiem po hiszpańsku
Krewetki z czosnkiem po hiszpańsku
Owoce morza występują w całej kuchni śródziemnomorskiej. Dziś prezentujemy przepis na pyszne krewetki w hiszpańskim stylu. Smacznego!
Składniki (2 porcje)
- 200 g krewetek (obranych)
- 3 ząbki czosnku
- 10 g pietruszki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka płatków chili
- 3,5 łyżki białego wina
- sól
- tostowana bagietka
Przygotowanie
- Krok 1/2
Jeśli używasz mrożonych krewetek (nie polecamy :-) ) najpierw je zozmroź i wysusz. Obierz czosnej i cienko pokrój. Posiekaj pietruszkę. Pogrzej oliwę w patelni na średnim ogniu. Dodaj czosnek i smaż przez ok. 1 minutę, tak, aby nie przypalić czosnku. Dodaj krewetki i płatki chili na patelnię. Smaż na średnim ogniu dopóki krewetki nie będą w pełni gotowe - ok. 3-4 minuty.
- Krok 2/2
Na patelnię wlej białe wino i gotuj przez ok. 1-2 minuty na średnim ogniu. Zdejmij z ognia, posyp pietruszką i solą. Serwuj z tostowaną bagietką. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 10 minut