Blender ręczny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kremowa zupa szparagowa
Kremowa zupa szparagowa
Czas:
20 min
Porcje
4
Składniki
- 250 g białych szparagów
- 250 g zielonych szparagów
- 1 biała cebula
- 100 g masła
- 100 ml białego wina
- 500 ml bulionu
- sok z cytryny
- sól
- cukier
- Do dekoracji:
- 100 g grzybów leśnych
- Świeży estragon
- Śmietana
- Czarny pieprz
Przygotowanie
- Obierz cebulę i białe szparagi. Cebulę przekrój na pół i pokrój w cienkie paski. Białe i zielone szparagi pokrój na około 2 cm kawałki. W garnku rozpuść masło. Podsmaż cebulę na maśle, aż stanie się szklista.Szparagi blanszuj w mocno osolonej wodzie, aż staną się miękkie, następnie zanurz je w zimnej wodzie i odcedź.
- Przełóż szparagi i cebulę do blendera Zwilling Enfinigy. Dopraw solą i cukrem. Dodaj białe wino, bulion i śmietanę, a następnie uruchom program „Zupa”. Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
- Grzyby leśne w zależności od wielkości przekrój na pół lub na ćwiartki, usmaż na złoto na maśle. Podawaj zupę z grzybami, świeżym estragonem, bitą śmietaną i czarnym pieprzem jako dodatki.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy