Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Klementynowe ciasteczka z ricottą
Klementynowe ciasteczka z ricottą
Idealny pomysł na deser - pyszne klementynowe ciasteczka z ricottą. Proste w przygotowaniu i zachwycą całą rodzinę!
Składniki (6 porcji)
- 150 g ricotty
- 2 klementynki
- 60 g masła
- 80 g cukru
- 2 jaja
- 70 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do serwowania
Przygotowanie
- Krok 1/4
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Masło roztop w niewielkim garnku, a następnie pozwól mu wystygnąć.
- Krok 2/4
Pokrój klementynki i zachowaj trochę soku.
Dodaj masło i cukier do miski, a następnie ubijaj przez ok. 2 minuty. Dodaj jaja, ser ricotta, mąkę, proszek do pieczenia i trochę soku z klementynek. Dokładnie wymieszaj.
- Krok 4/4
Ciasto rozłóż do 6 pojemniczków. Jeśli nie posiadasz odpowiednich, możesz wybrać nasze naczynia do wypieków Staub. Piecz przez ok. 25 minut w 180°C aż delikatnie się nie zarumienią. Wyjmij i pozwól lekko wystygnąć, następnie posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 15 minut
- Czas pieczenia: 25 minut