Miska okrągła Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kieszonki z ciasta francuskiego ze szparagami
Kieszonki z ciasta francuskiego ze szparagami
Czas:
35 min
Porcje
4
Składniki
- 1 pęczek szparagów
- 200 g serka śmietankowego
- 50 g suszonych pomidorów
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 5 plastrów sera Raclette
- Świeży tymianek
- Oliwa z oliwek
- Sól i pieprz
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj serek śmietankowy do uzyskania gładkiej konsystencji. Suszone pomidory posiekaj drobno i wmieszaj w ser. Dodaj posiekane liście tymianku, a całość dopraw solą i pieprzem.
- Odcięte twarde końcówki szparagów wymieszaj w misce z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
- Ciasto francuskie pokrój na osiem kwadratów. Każdy kwadrat posmaruj przygotowanym kremem serowym. Na każdym kwadracie ułóż plaster sera Raclette i 4-5 szparagów. Złóż dwa przeciwległe rogi każdego kwadratu ciasta francuskiego na środek nad szparagami, zlepiając końce.
- Piecz w piekarniku przez około 20 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Podawaj gorące jako smakowitą przekąskę lub lekki obiad.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy