Ekspres do kawy Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kawa z ajerkoniakiem
Kawa z ajerkoniakiem
Czas:
15 min
Porcje
2
Składniki
- 2 filiżanki gorącej kawy (ok. 300 ml)
- 100 ml śmietanki 36%
- 100 ml mleka
- 100 ml ajerkoniaku
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 łyżeczki mielonego cynamonu
- Kakao/starta czekolada do dekoracji
Przygotowanie
- Zaparz dwie filiżanki kawy w ekspresie przelewowym ZWILLING ENFINIGY.
- Wlej śmietankę do spieniacza do mleka ZWILLING ENFINIGY. Uruchom program zimnej pianki mlecznej. Po wytworzeniu się gęstego kremu, wciśnij przycisk zakończenia programu.
- Wyjmij bitą śmietanę z pojemnika Spieniacza i wstaw do lodówki.
- Do umytego pojemnika spieniacza do mleka wlej mleko, ajerkoniak, cukier i cynamon, następnie uruchom program ciepłej pianki mlecznej.
- Kawę przelej do szklanek z serii Zwilling Sorrento, zalej je mieszanką gorącego mleka z ajerkoniakiem i udekoruj bitą śmietaną. Dla dodatkowego efektu posyp tak przygotowaną kawę tartą czekoladą bądź dobrym jakościowym kakao.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy