Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Jajecznica (po turecku)
Jajecznica (po turecku)
Jajecznica to danie, które znamy wszyscy doskonale. Czy jednak spotkaliście się z jej turecką wersją? My jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni!
Składniki (4 porcje)
- 4 jaja
- 1 cebula
- 1 żółta papryka
- 1/2 zielonej papryki
- 15 g pietruszki
- 400 g pomidorów z puszki (pulpy)
- 1 łyżeczka płatków chilli
- 100 g fety
- sól, pieprz
- cukier
- oliwa z oliwek
Przygotowanie
- Krok 1/3
Obierz i posiekaj cebulę. Umyj paprykę, usuń nasiona i drobno pokrój. Oderwij liście pietruszki od łodyg i dokładnie pokrój.
- Krok 2/5
W dużej patelni podgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż przez ok. 2 minuty. Następnie dodaj zieloną i żółtą paprykę i smaż przez kolejne 3 minuty. Zmniejsz ogień, a następnie dodaj pomidory. Przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodaj płatki chilli, dokładnie wymieszaj i duś przez ok. 5 minut.
Za pomocą łyżki zrób dziury w potrawie na patelni i do każdej wbij jajko. Duś przez ok 1 minutę, aż jajka delikatnie się zetną. Następnie mieszaj jaja okrężnymi ruchami, rozprowadzając je wokół patelni. Duś przez kolejne 5 minut, lub dopóki jajka się nie zetną. Dodaj pokruszoną fetę i udekoruj siekaną pietruszką.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 20 minut