Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Jaja po benedyktyńsku
Zawsze myślałem, że jaja po benedyktyńsku to francuskie danie, ale ku mojemu zaskoczeniu, jest to amerykańskie śniadanie lub brunch, który był popularny w Nowym Jorku. Zwykle składa się z angielskich muffinek, grillowanego boczku i sosu holenderskiego. Ponieważ sos holenderski nie jest tak łatwy do wykonania, dam Ci jego "niezawodny" wariant. Smacznego! :-)
Jaja po benedyktyńsku
Składniki
- 4 jaja
- 4-6 pasków boczku
- 150 g masła
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżeczku octu winnego
- 1/4 łyżeczki musztardy Dijon
- 1/4 łyżeczki sosu chili
- 2 muffinki
- sól i pieprz
- szczypiorek
Przygotowanie
Sos holenderski
- Umieść żółtka w wysokim kubki, dodaj sok z cytryny, szczyptę soli, 1 łyżeczkę octu winnego, sos chili i miksuj blenderem przez 10 sekund.
- Rozpuść masło, dodawaj powoli (powinno to zająć około 5 minut).
- Przypraw większą ilością soli i sokiem z cytryny, jeśli to konieczne.
- Pamiętaj - jeśli zbyt szybko dodasz gorące masło, jaja się zetną.
Jajka w koszulce
- Podgrzej łyżeczkę octu winnego w wodzie
- Rozbij jajko do mniejszej miski
- Gdy woda zacznie się gotować zamieszaj łyżką i dodaj jajko
- Gotuj przez 4 minuty i serwuj natychmiast
Dodatkowe informacje
- Propozycja podania
- Umieść grillowane paski boczku na muffinach i sosie holenderskim. Posyp posiekanym szczypiorkiem i szczyptą pieprzu.
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Taste is Yours
Autor: Ján Vasil