Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Irish cottage pie
Tradycyjne danie irlandzkie wykonane z mielonego mięsa wołowego i puree ziemniaczanego. Zwykle przygotowuje się je w Irlandii, ale także na całym świecie, aby świętować dzień Świętego Patryka.
Irish cottage pie
Składniki
- 500 g mielonej wołowiny
- 2 średnie cebule, drobno posiekane
- 2 marchewki, obrane i pokrojone na małe kostki
- 1 łodyga zielonego selera, drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku, mielone
- 1 łyżka pomidorowa
- 500 ml stada wołowego
- 2 łyżki sosu Worcestershire
- 2 gałązki świeżego tymianku, można również użyć 1 łyżki stołowej suszonego tymianku
- 2-3 liście laurowe
- 100 g łagodnego sera cheddar, posiekany
- Puree ziemniaczane z około 1 kg ziemniaków
- Opcjonalnie: czerwone wino o pojemności 200 ml
Przygotowanie
- Przygotuj puree ziemniaczane jak zwykle. Następnie dodaj ser cheddar i dobrze wymieszaj. Odłożyć na bok.
- Cottage Pie
- Podsmaż mieloną wołowinę na brązową (już nie różową), a następnie dodaj cebulę, marchew, seler i czosnek.
- Zmiękczaj warzywa przez 2-3 minuty; następnie dodaj pozostałe składniki. Dobrze wymieszaj i smaż na średnim ogniu, aż większość płynu zostanie wchłonięta; około 15-20 minut.
- Rozgrzej piekarnik do 175 ° C.
- Wyjmij tymianek i liście laurowe i umieść mieszankę mięsną w naczyniu żaroodpornym; następnie równomiernie ułóż z przygotowanymi tłuczonymi ziemniakami, aby mięso było całkowicie przykryte.
- Piec przez 30 minut, aż złocisto-brązowy.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Taste is Yours
Autor: Ján Vasil