Czajnik do herbaty z zaparzaczem Zwilling Sorrento
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Herbata mrożona z czerwonych owoców
Herbata mrożona z czerwonych owoców
Czas:
15 min
Porcje
4
Składniki
- 1 cytryna
- 1 pomarańcza
- 5 łodyg melisy
- 600 ml wody
- 2 łyżki sypanej herbaty owocowej
- Kostki lodu (ok. 200 g)
Przygotowanie
- Cytrynę i pomarańczę umyj w gorącej wodzie, osusz, a następnie pokrój w plasterki. Melisę opłucz i osusz.
- W szklanym czajniku ENFINIGY podgrzej wodę do 100°C. W tym czasie wsyp herbatę owocową do sitka.
- Gdy woda osiągnie odpowiednią temperaturę, zanurz sitko z herbatą i zaparz zgodnie z zalecanym czasem. Po zakończeniu parzenia wyjmij sitko z czajnika.
- Kostki lodu wrzuć do karafki, np. do szklanki ZWILLING Sorrento, tak by zajmowały około jedną trzecią naczynia. Na wierzch dodaj plasterki owoców i melisę, a następnie zalej przygotowaną herbatą owocową.
- Odstaw na co najmniej 30 minut, aby napój się schłodził, i podawaj zimny.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy