Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Grillowane figi z szynką parmeńską i serem Taleggio
Grillowane figi z szynką parmeńską i serem Taleggio
Figi nie są najpopularniejszym owocem w naszym kraju, jednak w ostatnim czasie można je coraz częściej zauważyć na polskich stołach. Sprawdźcie ten pyszny przepis!
Składniki (4 porcje)
- 150 g sera Taleggio
- 8 średnich, dojrzałych fig
- 3 łyżeczki musztardy figowej
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1 limonki
- 2-3 gałązki rozmarynu
- 4 kawałki szynki parmeńskiej
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Krok 1/3
Ser pokrój na małe kawałki. Umyj i osusz figi, a następnie pokrój wierzch w poprzek. Ściśnij dolną część fig, aby górna część się otworzyła. Włóż kawałek sera do otworu.
- Krok 2/3
Ubij musztardę figową z 2 łyżkami oliwy z oliwek i sokiem z limonki. Zerwij rozmaryn. Szynkę pokrój wzdłuż i owiń każdy pasek wokół fig
- Krok 3/3
Rozgrzej pozostałą oliwę na patelni grillowej Staub i połóż na niej figi, umieszczając je obok siebie. Skrop musztardą figową i mieszanką rozmarynu figi i ser. Dopraw solą i pieprzem i grilluj na średnim ogniu około 8-10 min.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy