Indukcyjna patelnia grillowa Ballarini Murano
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Grillowane bataty z guacamole
Grillowane bataty z guacamole
Czas:
25 min
Porcje
4
Składniki
- 2-3 bataty (w zależności od wielkości)
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżeczka brązowego soli
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka grubo mielonego czarnego pieprzu
- Starta skórka z cytryny i sok z połowy cytryny
- 100 ml oliwy z oliwek
- Świeży rozmaryn
Przygotowanie
- Bataty obierz i pokrój na około 1 cm grube plastry. W dużej misce energicznie wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Dodaj plastry batatów i ręcznie wmasuj marynatę, aby równomiernie pokryła każdy plaster. Pozostaw na około 15 minut, aby smaki się przegryzły.
- Rozgrzej grill do 180°C i grilluj plastry batatów pod zamkniętą pokrywą przez około 20 minut, aż staną się miękkie, obracając co kilka minut. Zdejmij bataty z grilla i udekoruj świeżym rozmarynem.
- Wskazówka: Doskonale komponuje się z guacamole. Aby je przygotować, rozgnieć w misce widelcem awokado, dodaj 5 pokrojonych na ćwiartki pomidorków koktajlowych. Opcjonalnie dodaj drobno posiekaną kolendrę. Dopraw łyżką oliwy z oliwek, solą, pieprzem, curry i sokiem z cytryny.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy