Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Frittata z batatów, szpinaku i fety
Frittata z batatów, szpinaku i fety
Pyszny przepis, który pozwoli Ci połączyć wszystkie smaki, które tak bardzo kochamy. Sprawdź, jak przyrządzić pyszną frittatę!
Składniki (4 porcje)
- 300g batatów
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 8 jaj
- 180 ml mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- 50g bekonu (w kostkach
- 100g szpinaku baby
- szczyptka gałki muszkatołowej
- 100g sera feta
Przygotowanie
- Krok 1/3
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Obierz bataty i ostrożnie pokrój. Drobno pokrój cebulę i czosnek. Dodaj jajka, mleko, sól i pieprz do miski i dokładnie wymieszaj.
- Krok 2/3
Podgrzej olej na dużej patelni. Dodaj przygotowane wcześniej cebulę, czosnek i bekon. Gdy cebula się zeszkli dodaj szpinak i przypraw gałką muszkatołową. Podsmaż, aż szpinak stanie się delikatny.
- Krok 3/3
Wysmaruj naczynie do zapiekania olejem, a następnie wyłóż spód i boki nachodzącymi na siebie kawałkami batatów. Dodaj przygotowany wcześniej szpinak a następnie polej mieszaniną z jajek. Pokrusz ser feta i piecz przez ok. 25 minut. Wyjmij z piekarnika i serwuj!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 15 minut
- Czas pieczenia: 25 minut