Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
Kategorie
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Eliksir z owoców dzikiej róży

Po przymrozkach, najczęściej w okolicach Nowego Roku, wybieram się na spacer, aby zebrać owoce dzikiej róży. Takie przemarznięte, miękkie. Z nich robię pyszny koncentrat różany. Na wzmocnienie :)
Eliksir z owoców dzikiej róży
Składniki
- 1,5 l słoik owoców dzikiej róży
- 250 ml wódki
- 250 ml spirytusu
- 2-3 łyżki miodu
Przygotowanie
- Pełny słoik owoców dzikiej róży zalać alkoholami i odstawić w ciemne miejsce na ok. 2-3 tyg.
- Po tym czasie dodać miód, wstrząsnąć i odstawić na kolejny tydzień.
- Po tym czasie przepuścić wszystko przez wyciskarkę wolnoobrotową.
- Jeśli nalewka będzie za gęsta (ma być jak ajerkoniak) należy dolać wódki.
- Przelać do butelki.
- Przechowywać w lodówce do 2 mcy.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Cake Caprice
Autor: Karolina Michniewicz