Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Domowy pudding waniliowy
Domowy pudding waniliowy
Jeden z najbardziej klasycznych i najlepiej znanych deserów na świecie - pudding waniliowy zachwyci wyjątkowym smakiem i prostotą wykonania!
Składniki: 4 porcje
- 3 żółtka
- 70g cukru pudru
- 30g skrobii
- 500 ml mleka
- 1 laska wanilii
Przygotowanie
- Krok 1/3
W misce ubijaj żółtka i powoli dodawaj cukier puder. Dodaj skrobię i dalej ubijaj. Następnie dodaj 100 ml mleka i dokładnie wymieszaj. Miskę odstaw na bok
- Krok 2/3
Z laski wanilii wydobądź nasiona ze środka. Dodaj resztę mleka do garnka i postaw na średnim ogniu. Dodaj wanilię (laskę i nasiona) i dokładnie wymieszaj. Mieszaj często, aby mleko się nie przypaliło.
- Krok 3/3
Gdy mleko jest już gorące, dodaj zawartość przygotowanej wcześniej miski, mieszaj cały czas aż nie stężeje. Zdejmij garnek z ognia. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 20 minut