Domowy pudding waniliowy

Domowy pudding waniliowy

Domowy pudding waniliowy

Jeden z najbardziej klasycznych i najlepiej znanych deserów na świecie - pudding waniliowy zachwyci wyjątkowym smakiem i prostotą wykonania!

Składniki: 4 porcje

  • 3 żółtka
  • 70g cukru pudru
  • 30g skrobii
  • 500 ml mleka
  • 1 laska wanilii

Przygotowanie

  • Krok 1/3

W misce ubijaj żółtka i powoli dodawaj cukier puder. Dodaj skrobię i dalej ubijaj. Następnie dodaj 100 ml mleka i dokładnie wymieszaj. Miskę odstaw na bok

  • Krok 2/3

Z laski wanilii wydobądź nasiona ze środka. Dodaj resztę mleka do garnka i postaw na średnim ogniu. Dodaj wanilię (laskę i nasiona) i dokładnie wymieszaj. Mieszaj często, aby mleko się nie przypaliło.

  • Krok 3/3

Gdy mleko jest już gorące, dodaj zawartość przygotowanej wcześniej miski, mieszaj cały czas aż nie stężeje. Zdejmij garnek z ognia. Smacznego!

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwe
  • Czas przygotowania: 20 minut