Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Domowy mus jabłkowy

Domowy mus jabłkowy
Pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu mus jabłkowy. Sprawdź, jak łatwo i szybko przyrządzić swój naturalny mus, który będzie idealnym dodatkiem do deserów (i nie tylko). Smacznego!
Składniki (na 4 porcje)
- 8 jabłek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 100 g cukru
- 360 ml wody
Przygotowanie
- Krok 1/3
Obierz jabłka. Poćwiartuj je, wytnij środki, a następnie pokrój w dużą kostkę. Dodaj do dużego garnka razem z sokiem z cytryny, cukrem oraz wodą. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Przykryj garnek i zmniejsz temperaturę. Duś przez około 30 minut lub do czasu, gdy jabłka będą delikatne.
- Krok 2/2
Ściągnij garnek z źródła ciepła. Zblenduj do uzyskania gładkiej masy. Przechowuj w hermetycznym słoiczku w lodówce - wytrzyma nawet 2 tygodnie. Idealnie smakuje na ciepło oraz na zimno z naleśnikami, lodami, serem kozik, a także z kotletami!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 40 minut