Domowy marcepan

Domowy marcepan

Domowy marcepan

Przepis dla wszystkich miłośników marcepanu. Sprawdź, jak łatwo możesz przygotować swój ulubiony przysmak w domowym zaciszu.

Składniki (na 4 porcje)

  • 150g blanszowanych migdałów
  • 1 łyżka wody różanej
  • 3 krople gorzkiego oleju migdałowego
  • 100g cukru pudru

Przygotowanie

  • Krok 1/2

Dodaj migdały do blendera i wymieszaj je z wodą różaną, olejem migdałowym oraz cukrem. Blenduj do uzyskania gładkiej masy.

  • Krok 2/2

Przenieś mieszaninę do plastikowego pojemniczka lub torebki i uformuj walec. Przechowuj w zamkniętym pojemniku w chłodnym miejscu przez 2-3 tygodnie.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwe
  • Czas przygotowania: 5 minut