Blender ręczny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Domowy majonez
Domowy majonez
Czas:
5 min
Porcje
250 g
Składniki
- 2 świeże żółtka (rozmiar L)
- 1 łyżeczka musztardy
- 200 ml oleju roślinnego (np. rzepakowego lub słonecznikowego)
- Sól, pieprz
- Kropla soku z cytryny lub octu
Przygotowanie
- Upewnij się, że wszystkie składniki mają temperaturę pokojową. Delikatnie włóż żółtka do miski dodając musztardę.
- Zanurz blender ręczny Zwilling Enfinigy w żółtkach i musztardzie, a następnie powoli wlej olej.
- Miksuj na najwyższych obrotach, trzymając blender na dnie miski, aż składniki zaczną się łączyć w gładką masę.
- Stopniowo podciągaj blender w górę, aby równomiernie wymieszać olej i uzyskać kremowy majonez.
- Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny lub octu.
- Majonez najlepiej jest użyć od razu, ale jeśli planujesz przechowywanie, zamknij go w pojemniku próżniowym (np. Zwilling Fresh & Save) i trzymaj w lodówce do tygodnia. Świetnie smakuje z frytkami!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy