Zestaw do przystawek Staub, 5 elementów
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Dipy i sosy
Dipy i sosy
Dipy i sosy to idealne dodatki do potraw, szczególnie przy spotkaniach z bliskimi. Sprawdź, jak możesz ich zaskoczyć!
Hummus
Składniki
- 3 puszki ciecierzycy
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki kolendry
- 1 łyżka pasty Tahina
- 200g kwaśniej śmietanki
- 7 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- Sól
Przygotowanie
Najpierw osusz ciecierzycę. W misce zmiksuj ciecierzycę z czosnkiem, kolendrą i pastą Tahina. W międzyczasie dodaj łyżkę śmietany, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Na koniec umieść mieszaninę w misce i posyp drobno posiekaną natką pietruszki i oliwą z oliwek. Przypraw solą.
Guacamole
Składniki
- 2 dojrzałe awokado
- 2 pomidory
- ½ wyciśniętej cytryny
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
Najpierw przekrój awokado na pół i usuń nasiona. Wyjmij miąższ awokado i zmiażdż je widelcem na drobną pastę. Następnie pokrój pomidory w drobną kostkę o równej wielkości. Dodaj pokrojone pomidory, czosnek i jogurt. Na koniec wymieszaj wszystkie składniki i dopraw guacamole solą i pieprzem do smaku.
Twaróg ziołowy
Składniki
- 250g niskotłuszczowego twarogu
- 50 ml bitej śmietany
- ½ pęczka szczypiorku
- Pęczek koperku
- ½ pęczka pietruszki
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
Najpierw wymieszaj twarożek z bitą śmietaną. Następnie pokrój szczypiorek w cienkie kawałki o równej wielkości. Posiekaj koperek i natkę pietruszki na drobne kawałki. Na koniec wymieszaj poszczególne składniki z twarogiem. Dopraw solą i pieprzem.
Dip pomidorowy
Składniki
- 200 g serka ziołowego
- 375 g sera Mozzarella
- 1 słoik suszonych pomidorów
- 10 liści bazylii
- 4 ząbki czosnku
- Oliwa z oliwek
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
Przede wszystkim mozzarellę należy pokroić na duże kawałki i włożyć do wysokiego pojemnika. Następnie dodaj się serek i obrany wcześniej czosnek. Zmiksuj blenderem. Pokrój suszone pomidory na równe kawałki, włóż je razem z bazylią do dipu i ponownie zmiksuj. Jeśli dip jest zbyt twardy, dodaj oliwę z oliwek, aż do uzyskania do pożądanej konsystencji. Na koniec przypraw gotowy dip pomidorowy solą i pieprzem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy