Granitowa patelnia sauté Ballarini Murano
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Crostini
Crostini
Czas:
30 min
Porcje
12
Składniki
- 1 ciabatta
- 2 ząbki czosnku
- Oliwa z oliwek (do smażenia i skropienia)
- Sól i pieprz
- Dodatki do wyboru:
- Mozzarella, bazylia
- Szynka parmeńska, rukola
- Salami, taleggio, suszone pomidory
Przygotowanie
- Pokrój ciabattę na cienkie plasterki o grubości około 1-1,5 cm. Ułóż je na desce do krojenia lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek. Gdy będzie ciepła, podsmaż plastry ciabaty z obu stron na złocisty kolor (około 2-3 minuty na stronę). Możesz również opiec chleb w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 10 minut, przewracając w połowie czasu.
- Po podsmażeniu, odstaw chleb do ostygnięcia, a następnie natrzyj każdy kawałek przeciętym na pół ząbkiem czosnku, aby nadać mu aromatu.
- Skrop każdą kromkę oliwą z oliwek i posyp delikatnie solą oraz pieprzem.
- Na tak przygotowane crostini możesz ułożyć swoje ulubione dodatki: mozzarella, bazylia, szynka parmeńska, rukola, salami lub suszone pomidory. Każdy z dodatków nadaje crostini unikalny smak.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Granitowa patelnia sauté z 2 uchwytami Ballarini Murano
Głęboka patelnia do duszenia z pokrywką Staub
Głęboka patelnia indukcyjna z 2 uchwytami Ballarini Caprera
Głęboka patelnia tytanowa Demeyere Alu Pro 5
Głęboka patelnia tytanowa z 2 uchwytami i pokrywką Demeyere Alu Pro 5
Głęboka patelnia granitowa indukcyjna z 2 uchwytami Ballarini Ferrara