Forma do babki z falistym brzegiem Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Ciasto pomarańczowe
Ciasto pomarańczowe
Czas:
60 min
Porcje
10
Składniki
- 1 łyżka nasion chia
- 3 łyżki ciepłej wody
- Na ciasto:
- 1 duża pomarańcza
- 250 g masła lub margaryny
- 250 g cukru trzcinowego
- Chia-Gel (przygotowany wcześniej)
- 100 g musu jabłkowego
- 200 g mąki pełnoziarnistej pszennej
- 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g mielonych migdałów
- Szczypta soli
- 100 ml niesłodzonego napoju migdałowego
- 1 płaska łyżeczka mielonego kardamonu
- Dodatkowo:
- Olej roślinny do natłuszczenia formy
- 80 g dżemu morelowego (opcjonalnie)
Przygotowanie
- Wymieszaj nasiona chia z ciepłą wodą i odstaw na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 180°C i natłuść formę do pieczenia.
- Umyj pomarańczę, zetrzyj skórkę, obierz i pokrój miąższ na plasterki. Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę, dodaj chia, mus jabłkowy, mąki, proszek do pieczenia, migdały, sól, napój migdałowy, kardamon i startą skórkę pomarańczy, a następnie dobrze wymieszaj.
- Wlej ciasto do formy, ułóż plasterki pomarańczy na wierzchu i piecz około 45 minut, aż patyczek wbity w ciasto wyjdzie suchy.
- Po ostudzeniu posmaruj wierzch ciepłym dżemem morelowym dla połysku (opcjonalnie).
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Forma do babki ze stożkiem Ballarini Patisserie
Forma do pieczenia pizzy Ballarini Patisserie
Forma do tarty w kształcie serca Ballarini Patisserie
Forma do wypieków chleba Ballarini Patisserie
Okrągłe naczynie do pieczenia i zapiekania Staub
Okrągłe naczynie do zapiekania z pokrywką Staub
Owalne mini naczynie do pieczenia i zapiekania Staub
Owalne naczynie do pieczenia i zapiekania Staub
Owalne naczynie do zapiekania z pokrywką Staub