Forma do wypieków chleba Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Chleb owocowy z orzechami
Chleb owocowy z orzechami
Pyszny chleb, który pozwoli Ci poczuć świąteczny klimat. Niesamowity smak i aromat, który zachwyci wszystkich gości.
Składniki (chleb o wymiarach 11x25 cm)
- 300 g suszonych owoców (np. Morele, figi, żurawina, daktyle)
- 200 g orzechów według uznania (np. Orzechy laskowe, brazylijskie, pekan, włoskie)
- 450 ml letniej wody
- 20 g świeżych drożdży
- 400 g mąki pszennej razowej
- 250 g mąki pszennej (typ 550)
- 20 g soli
- Masło i mąka do formy
- Mąka do ugniatania
Przygotowanie
- Krok 1/4
Suszone owoce pokrój w drobną kostkę. Przełóż wybrane orzechy na patelnię i krótko podpiecz, a następnie z grubsza posiekaj. Dodaj letnią wodę do miski. Pokrusz drożdże w wodzie, mieszając, aż się rozpuszczą.
- Krok 2/4
Wymieszaj mąkę i sól razem. Stopniowo dodawaj niewielkie ilości do wody z drożdżami, używając haka do ciasta na ręcznym blenderze, aby dobrze zagnieść ciasto. Teraz dodaj pokrojone w kostkę suszone owoce i posiekane orzechy i dokładnie ugnieć ciasto. Ciasto przykryj i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
- Krok 3/4
W międzyczasie nasmaruj formę do chleba i posyp mąką. Blat posyp mąką. Użyj tego, aby uformować wyrośnięte ciasto w kulkę przed włożeniem do formy do bochenka. Ponownie przykryj ciasto i odstaw na kolejne 45 minut. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C (180 ° C z termoobiegiem).
- Krok 4/4
Piecz chleb na dolnej półce przez około 40 minut. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia w formie na kwadrans. Przełóż bochenek na kratkę do ciasta i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy