
Forma do wypieków chleba Ballarini Patisserie
Ładowanie...
Pyszny chleb, który pozwoli Ci poczuć świąteczny klimat. Niesamowity smak i aromat, który zachwyci wszystkich gości.
Suszone owoce pokrój w drobną kostkę. Przełóż wybrane orzechy na patelnię i krótko podpiecz, a następnie z grubsza posiekaj. Dodaj letnią wodę do miski. Pokrusz drożdże w wodzie, mieszając, aż się rozpuszczą.
Wymieszaj mąkę i sól razem. Stopniowo dodawaj niewielkie ilości do wody z drożdżami, używając haka do ciasta na ręcznym blenderze, aby dobrze zagnieść ciasto. Teraz dodaj pokrojone w kostkę suszone owoce i posiekane orzechy i dokładnie ugnieć ciasto. Ciasto przykryj i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
W międzyczasie nasmaruj formę do chleba i posyp mąką. Blat posyp mąką. Użyj tego, aby uformować wyrośnięte ciasto w kulkę przed włożeniem do formy do bochenka. Ponownie przykryj ciasto i odstaw na kolejne 45 minut. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C (180 ° C z termoobiegiem).
Piecz chleb na dolnej półce przez około 40 minut. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia w formie na kwadrans. Przełóż bochenek na kratkę do ciasta i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Forma do wypieków chleba Ballarini Patisserie