Chipsy z chleba czosnkowego z frytkownicy Zwilling

Chipsy z chleba czosnkowego z frytkownicy Zwilling

Chipsy z chleba czosnkowego z frytkownicy Zwilling

Czas:
15 min

Porcje
2

Składniki

  • 1 bajgiel
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czubata łyżeczka tartego parmezanu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ½ łyżeczki czosnku w proszku

Przygotowanie

  1. Pokrój bajgiel na cienkie plasterki i umieść je w misce.
  2. Dokładnie wymieszaj plasterki z oliwą z oliwek, parmezanem, oregano i czosnkiem w proszku, aby równomiernie pokryły się przyprawami.
  3. Pieczenie w frytkownicy:

    • Rozłóż plasterki bajgla równomiernie na ruszcie frytkownicy, tak aby się nie nakładały.
    • Piecz w temperaturze 175°C przez 6–8 minut, aż chipsy staną się chrupiące i złociste.
    • Po upieczeniu wyjmij chipsy i pozostaw do ostygnięcia.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty