Beztłuszczowa frytkownica Air Fryer Zwilling
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Chipsy warzywne z dipem śmietanowym
Chipsy warzywne z dipem śmietanowym
Czas:
15 min
Porcje
2
Składniki
- 250 g warzyw (np. ziemniak, słodki ziemniak, marchewka, papryka, burak)
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 łyżeczka kolendry w proszku
- Pieprz, sól, cukier do smaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek szczypiorku
- 100 g kwaśnej śmietany
- 250 g chudego twarogu
- 1 łyżka octu z białego wina
- 1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie
- Oczyść, umyj i obierz marchewkę, ziemniaki, buraki. Pokrój wszystkie warzywa w cienkie plasterki lub paseczki. Dopraw je kolendrą, solą i pieprzem, polej olejem i dobrze wymieszaj.
- Umieść chipsy warzywne we Frytkownicy Zwilling. Piecz w programie „Frytki” (200 °C), w zależności od grubości plasterków, przez ok. 8-10 minut, aż będą chrupiące.
- W międzyczasie, przygotuj dip śmietanowy. Obierz i posiekaj czosnek, umyj i potnij szczypiorek. Wymieszaj je ze śmietaną, twarogiem, octem, sokiem z cytryny i cukrem. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Dip podawaj z ciepłymi chipsami warzywnymi.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy