Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Carbonara z brukselką
Carbonara z brukselką
Klasyczne potrawy w niecodziennym wydaniu? Tak, proszę! Oto nasza wariacja na temat pysznej, włoskiej carbonary - carbonara z brukselką!
Składniki (na 4 porcje)
- 300g brukselki
- 400g fettuccine
- 30g masła
- 1 łyżka miodu
- 200g bekonu (pokrojonego w kostkę)
- 8 żółtek
- sól
- pieprz
- pietruszka do przyozdobienia
Przygotowanie
- Krok 1/5
Weź duży garnek i wlej do niego wodę. Posól ją i doprowadź do wrzenia. Dodaj makaron i gotuj przez ok. 8 minut (aż będzie Al Dente). W międzyczasie oczyść i obierz brukselkę, a następnie pokrój w połówki
- Krok 2/5
Wyjmij makaron z garnka, a następnie do gotującej się wody dodaj brukselki i gotuj prez ok. 3-5 minut.
- Krok 3/5
Wyjmij brukselkę, pozostaw wodę w garnku i odstaw go na bok. Brukselkę dokładnie osusz.
- Krok 4/5
Roztop masło na patelni na średnim ogniu. Dodaj miód i brukselkę. Przypraw solą oraz pieprzem. Podsmaż przez ok. 5 minut (Sauté), następnie odstaw na bok
- Krok 5/5
Dodaj pokrojony bekon do patelni i smaż aż stanie się chrupki. Zetrzyj parmezan. Dodaj makaron, odrobinę pozostałej wody, parmezan i żółtka jaj. Przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Serwus z brukselką i dodatkiem pietruszki oraz tartego parmezanu. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 35 minut