Szklany pojemnik do przechowywania Zwilling Fresh & Save
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Świąteczny crumble z jabłkami i cynamonem
Świąteczny crumble z jabłkami i cynamonem
Czas:
45 min
Porcje
6-8
Składniki
- 5 jabłek
- 50 g rodzynek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- ½ łyżeczki cynamonu
- Na kruszonkę:
- 100 g zimnego masła
- 50 g masy marcepanowej
- 100 g cukru
- 200 g mąki
- ½ łyżeczki cynamonu
Przygotowanie
- Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Wymieszaj jabłka z rodzynkami, sokiem z cytryny, cukrem waniliowym i cynamonem.
- W misce połącz zimne masło, masę marcepanową, cukier, mąkę i cynamon, a następnie rozetrzyj palcami, aż powstanie kruszonka.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Posmaruj formę masłem, przełóż do niej jabłka, a na wierzch równomiernie rozsyp kruszonkę. Piecz przez 25–30 minut, aż kruszonka się zarumieni.
- Po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem. Podawaj na ciepło z lodami lub bitą śmietaną. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Szklany pojemnik Zwilling Fresh & Save
Zestaw 3 szklanych pojemników prostokątnych Zwilling Fresh & Save
Okrągłe mini naczynie do pieczenia i zapiekania Staub
Okrągłe naczynie do pieczenia i zapiekania Staub
Okrągłe naczynie do zapiekania z pokrywką Staub
Owalne mini naczynie do pieczenia i zapiekania Staub
Owalne naczynie do pieczenia i zapiekania Staub