Ładowanie...
Nóż Santoku z wydrążonymi rowkami, z linii Gourmet marki ZWILLING to idealne rozwiązanie dla osób chcących wejść w świat japońskich noży kuchennych.
Nóż Santoku posiada 18–centymetrowe ostrze, z wyjątkowymi właściwościami tnącymi oraz antykorozyjnymi, dzięki zastosowanej technologii FRIODUR®, na specjalnej stali ZWILLING Sonderschmelze, otrzymanej dzięki optymalnym proporcjom węgla i chromu. Rękojeść noża wykonana została z tworzywa sztucznego, które jest lekkie, a przy tym stabilnie leży w dłoni. Uchwyt z tworzywa sztucznego został przymocowany 3 nitami, w tym jednym z wykonanym logo ZWILLING, tworząc eleganckie zestawienie czerni z błyszczącą stalą. Nóż Santoku z rowkami ma zastosowanie uniwersalne, z łatwością może siekać warzywa czy mięso.
CECHY SZCZEGÓLNE
- V-Edge - dwuetapowy proces ostrzenia, dający drobną symetryczną krawędź z kątem noża około 15 stopni na stronę
- Technologia SIGMAFORGE® - jednoczęściowe precyzyjne kucie
- Ostrze hartowane w technologii FRIODUR® dla wyjątkowej trwałości ostrza i odporności na korozję
- Nitowany ergonomiczny, syntetyczny uchwyt zapewnia niemęczącą i bezpieczną pracę
- Można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne
- Zaprojektowany przez Zwilling
WYMIARY
Długość ostrza: | 18 cm |
Długość uchwytu: | 11.5 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.8 cm |
Wysokość: | 4.5 cm |
Masa: | 0.16 kg |
- Przeznaczenie
- Noże japońskie Santoku
- Linia
- Gourmet
- Materiał
- Specjalny stop
- Długość ostrza
- 18 cm
- Twardość ostrza
- 55 - 58 HRC
- Uchwyt
- Z tworzywa sztucznego
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Zwilling J.A. Henckels AG Germany
Produkty powiązane
ZWILLING GOURMET
Noże ZWILLING Gourmet to noże najwyższej jakości „Made in Germany”, dzięki czemu na wiele lat zagoszczą w Twoim gospodarstwie domowym Wykonane w Solingen ostrza są jednocześnie stabilne i elastyczne, kute z odpornej na korozję wyjątkowej stali, specjalnie hartowanej w celu utrzymania ostrych krawędzi i najlepszych właściwości. Ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego z trzema nitami z laserowo wykonanym logo ZWILLING na środkowym nicie zapewniają bezpieczne i niemęczące uzytkowanie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWWŁAŚCIWY WYBÓR
Bardzo ostre ostrza noży wykonane z nierdzewnej, hartowanej specjalnej stali są szczególnie wytrzymałe.
BEZPIECZEŃSTWO
Dobrze leżą w dłoni, nawet gdy trzeba kroić duże ilości warzyw, siekać duże ilości ziół lub przygotować sałatkę dla wielu osób.
MADE IN SOLINGEN
Wyprodukowane w jakości ZWILLING: noże serii Gourmet wykonane są ze specjalnej stali, gwarantując stabilną pracę i odporność na korozję.
Pozostałe produkty z tej serii
[category:329:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Prawidłowe ostrzenie noży
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ